15th Jul2013

Film från dansk-racet på Mantorp!

by Forgoraren

Andreas ämnade filma vårt B-race på Mantorp nyligen, vilket skulle fångat en stenhård fajt i stil med Rossi vs Lorenzo. Tyvärr glömdes kameran sättas på. MEN Mojjan a.k.a Sandfållan, som låg strax bakom mig under racets första del, har lagt upp högkvalitativ film på YouTube. Riktigt kul att se, tack Mojjan!!!

03rd Jul2013

Race – for helvede …

by Forgoraren

depa_panorama_mini

I helgen var det SM/SO på Falkenberg men jag sket i det. Förgöraren, Racing Doscientos, Grodans RR och MA Racing fick nog av skenade anmälningsavgifter och testade Mantorp Park i en ny förpackning – en dansk förpackning som nästan lät för bra för att vara sann: Team Trackday arrangerade 4 dagar för 2500 SEK!? Visserligen fick man betala extra för el (130 spänn) vilket alltid får min uppsyn att mulna en aning men det positiva var att det även arrangerades 2 sprint-race á 130 SEK och ett mini-ERF. 

Som ansvarsfull vårdnadshavare kunde jag inte dra iväg 4 dagar men Jennie lovade att hålla frontavsnitt Aina i i.a.f 2 dagar och jag tog permission för första gången på en månad. När jag kom på plats hade gubbarna redan kört i två dagar och t.o.m Grodan kvackade lyriskt (vilket han inte gjort på ett tag) efter att vara tillbaka i Yamaha-form. Harry-Skall-Stekas-Ekman hade kapat 2 sekunder på ren perkele, Rikard som var snabb innan, hade efter konvalescens från ett slag i skallen, blivit toksnabb (=1.22-tider), Chrille hade nytt P.B och protegé-Andreas hade gjort ett enormt kliv och gått från ~1.37-tider i maj till 1.28-tider på fredagens race … WTF? 

1261_10151472153571820_1219160911_n998500_10151472153696820_442808902_nDanskarna körde med gruppindelning enligt transpondertider, vilket är en kalasidé. Jag hade likt de andra anmält mig till RÖD grupp (näst snabbast) men den visade sig vara lika kaotiskt ojämn som gatgrupper brukar vara på  svenska bandagar. Flera av de andra gubbarna hade redan kört upp sig till SVART grupp så jag fick ena kämpa med att hitta halv-frivarv för att få ihop en tillräckligt bra tid för att byta upp mig. Efter mitt andra pass skrapade jag ihop en 1.28-tid vilket räckte för att byta grupp (det var tydligen också kval-pass för söndagens sprint-race) men samtidigt började bromsen krångla på allvar – jag luftade överallt ännu en gång men efter bara 3 varv bottnar bromsen vid inbromsningen efter rakan … användades bara två fingrar??? För att strö salt i såret blev det också ett riktigt varannan-timmes-väder med omväxlandes sol och ösregn; vid ett skyfall fick jag klättra upp på hojen och campa för att kunna hålla mig torr.

Harry Ekman hade samtidigt hittat storformen och det vara bara en fråga om när han skulle klippa till med sin första 1.26-tid (en domän jag fortfarande inte behärskat), något han gladeligen lät mig få veta ungefär hela tiden. Väl ute på banan så hade jag inte en suck att hänga på heller. #86 Martin frågade om min nya Öhlinare hade gett avkastning i form av bättre tider … och jag tvingades deprimerat svara att det har den ju fan ännu inte gjort. Skit också! Funderade på det en stund och jag känner att jag kör bra mycket stabilare med Öhlinaren, ingen dramatik liksom,  men det regnar fortfarande inte in några nya P.B:n. For helvede!

Lördagen gav mig bara tre pass, for helvede. Harry och Rikard körde ett mini-ERF som de sannolikt ledde, men som sket sig p.g.a växellådeproblem och slutligen, brusten kedja; for helvede! Därefter summerades dagen med Mjölby-pizza, öl och MotoGP:et (som Rossi häpnadsväckande vann 😛 ). 

 

Grodans Kawasaki

Grodans Kawasaki

På söndagen var det uppehåll och varmt och bara att ösa på. I första passet var jag tillbaka i bekvämlighetstempo kring 1.30 … suck, for helvede. StEkman swischade förbi och påminde om att han skulle publicera Förgörar-Stek-rapport på nätet, for helvede. I andra passet drog alla ut tillsammans och jag hamnade bakom Grodan som var halvt omöjlig att komma om … hans Kawa är fan en hjulmonterad V2-raket och är man inte om honom låååångt innan schikanen så bombar han om en i överljudsfart innan halva rakan är passerad. MEN jakten gav resultat, till slut kom jag om och det visade sig att det pressade både mig och Grodan åt rätt håll. Samtidigt hade gårdagens kval resulterat i 3 st race-klasser, A, B och C. StEkman hamnade i A men vi andra, och även Rikard (som alltså körde 1.22.xx) hamnade alltså i B … och själv hamnade jag i Pole Position i B. KUL … men shit, vilken press! Jag visste att Rikard och även ett par, tre andra var betydligt snabbare men med lite for helvede kanske man skulle kunna ta en 3:e-plats!   

poleStog över ett pass och monterade till ett sprillans nytt SC2 ur “BC”-stashet (det sista) och drog ut och testade för att få lite självförtroende. Nu satt 1.27-tiderna utan problem men bromsen gav mig stora skälvan. Var jag tvungen att bromsa 2 gånger i slutet av rakan och det kändes läskigt för att använda rätt ord. Jag var inte heller villig att bromsa när jag ser Gud, som Trippel-6:an förordar, eftersom man med den bromsen kan få direkt förtur till audiens hos Honom!

Starten går och framhjulet lyfter sig samtidigt som 3-4 st andra klämmer sig förbi i första böj, for helvede! Kör på och hänger på den sista men blir snart upphunnen av, som förväntat, Rikard-Skallskadesnabb, som drar om oss båda 🙁 Kör stabilt men med min icke-broms ökar avståndet efter stund till killen framför. Ser något vitt, Suzuki-likt, som sticker fram ibland, men håller undan. Efter några varv har någon kört ur men race:et fortsätter och därefter blir det ensamt. Lyckas inte hänga kvar i han framför och känner inte av, eller ser något, bakifrån! Plötsligt ser jag något vitt i ögonvrån, for helvede, måste öka! Varvet därpå har jag fått flytta BAK? bromspunkten efter rakan då mitt bromsförtroende är nära noll. Då swischar plötsligt en vit Fireblade förbi – men vafan, är inte det Protegé-Andreas? Det ÄR Protegé-Andreas … vafan kom han ifrån??? Hänger på varvet ut och kommer ikapp i hårnåls-högern där Andreas tappar fart, ligger tätt bakom i schikanen där Andreas också verkar tappa spåret. Ut på rakan, gasa, Gasa, GASA, BROOOOOOMMMSA x2 … x3, för min del, men Andreas bara försvinner och skapar lucka, for helvede! Kommer ikapp igen i hårnålen och beslutar mig för ATTACK! Inför vänstern ut på rakan gasar jag förbi och kommer om men får en väldigt snäv vänstersväng och kommer ut på curbsen och det studsar utav helvede. Måste tillbaka på asfalten, men där är Andreas och det blir full-contact innan jag kommer ut bakom honom på asfalten, “fan vilken race-känsla” men fan … varvet går som en kopia av det föregående men vågar inte samma sak igen och då … CHECKER-FLAG!

 

tider2Rikard vinner som förväntat (Grattis Rikard!!!), själv blir jag 5:a men det stora är nog att Protegé-Andreas lämnar det epitetet bakom sig och blir 4:a med 1,26.249 som bästa tid. Grymt kört Andreas och det blev en jävligt kul fajt med riktig racing-spirit! Även om Andreas klippte mig kan jag inte annat än vara glad, äntligen nytt P.B. (1,26.332) med ca en sekund och framförallt var det sköj utav helvede! Grodan får P.B. (eller?), Chrille får P.B, både Magnus och Martin sätter P.B, Rikard sätter sjukt P.B, Harry sätter finskt P.B, Andreas sätter P.B utav helvede och som bonus räddar jag hedern och knäpper även Harry StEkman på näsan med någon tiondel … och får jag bara ordning på bromsen finns det potential för förbättring!

 Om  någon har bilder från race:et, posta gärna!!!

NIclas Hagren (TACK!) har lagt upp kalasbilder på följande länk, check it out! 

 

Medeltidsbroms!

Medeltidsbroms!

 

niclas1_mini