18th Jan2014

Kåplack 2014, del 1.

by Forgoraren

hobbyrum
Vill man köpa finfärg
till hojen och samtidigt få bra hjälp kan man vända sig till Henrikssons i Kungstens industriområde. En bonus är att, även om man är novis på lackering, så slipper man bli behandlad som en idiot och kan fråga utan att bli mästrad hela tiden.

Förr, när jag trummade i det mytomspunna bandet Spöstraff, och skulle köpa trumstockar, så drog jag alltid förbi musikaffären som låg ungefär vid Sticky Fingers och som drevs av bl.a. någon engelsman (vad heter/hette den?). De var hursomhelst trevliga och gav en alltid rabatt om man hade Union Jack-tshirt el. dyl. Men killen som ansvarade för trumstockar var alltid jävligt jobbig och om man inte direkt visste att man skulle ha t.ex. tjocklek 5B av ett visst märke, så blev man idiotförklarad direkt och blev därefter mästrad tills man lämnade lokalen. Enligt honom borde man inte ens få titta på ett trumset om man inte visste vilka stockar man skulle ha. Jävligt jobbig kille.

slipatklartforlackHursomhelst så köpte jag färg igår och tänkte lacka första kulören (grå-metallic) nere i hobbyrummet idag. Tyvärr blev det Rookiemisstag direkt – det formidabla hobbyrummet har en akilleshäl och det är att det ligger rakt under en lägenhet där någon bor. När jag drog igång kompressorn 08:30 så brôôôlade det utav bara helvete … och efter ett år i föreningsstyrelsen kunde jag helt enkelt inte med att ha kompressorn gående kontinuerligt. Det fick till följd att spruttrycket blev väldigt ojämnt och jag fick kompensera med att variera avstånd istället … något som inte var helt lätt. Därmed fick jag ett par riktigt stora rinn 🙁

Det rätta i detta läge är att direkt avbryta, rengöra sprutan och gå tillbaka till slipverkstaden igen och slipa bort rinnet … som om man hade all tid i världen. Sitter man på kåken kan man förmodligen göra så (i Blood In, Blood out har la de en lackverkstad?) men är man löneslav, skall ta hand om familjen på kvällarna och dessutom ta hänsyn till bostadsrättsföreningens tysta tider, så blir scenariot istället: Fortsätt lacka, nu när man väl fått lite tid, på med mer klarlack och hoppas att man kan dölja de värsta misstagen med delaltejp och stompgrips. Detta beteende är förmodligen varför hemrenoveringsprojekt ofta blir lite undermåliga för en del …

(Fick förresten nya Stompgrips i julklapp av svärföräldrarna, vilket jag blev väldigt glad för … och ännu gladare nu!!!)

kaporJa, ja, gjort är gjort. Vid nästa tillfälle skall jag alltså lack vit pärlemo på framskärmen, cutsen och som ett fält på frontkåpan upp över tanken. Först måste jag dock få hem hojen och montera kåporna för att kunna maskera bättre än en ren höftning!

kapor2