26th Oct2014

Selfie!

by Forgoraren

seventhselfie_mini

11th Jul2014

Cliff it even more …

by Forgoraren

CliffItColourExampleMitt tidigare Cliff Burton-tryckförslag gick i stöpet p.g.a rättighetsskäl 🙁 … men nu har jag ritat en helt egen Cliff … tyvärr kan jag inte lägga upp detta tryck med CLIFF-text i web-shopen men om någon är rejält intresserad så kan jag göra ett icke-kommersiellt tryck i några enstaka ex.

faceex

MEN, den textfria CLIFF-en finns i webshoppen ->HÄR<- och på den kan ju var och en, som är ett riktigt fan, lägga till en egen CLIFF-text (CLIFF IT, CliffHanger o.s.v).

18th Jun2014

Cliff It!

by Forgoraren

cliffitexPå mitt jobb finns t.o.m en del 80-talister som inte vet vem Cliff Burton var. Men nu skall det bli ändring – har precis designat ett Cliff Burton tryck som man kan beställa på T-Shirts, muggar m.m. i Not Like You-web shoppen!

Faller det i smaken, beställ gärna ett eget ex … beställer man på lördag är det dessutom kostnadsfri frakt!

Återkommer inom kort även med mer RoadRacing-relaterade motiv!

 

08th Dec2013

Tagit tag i pennan …

by Forgoraren

pinup_old_school_saab_posterPå jobbet har jag precis fått tillgång till en Wacom Intous ritbräda! Jag har aldrig testat en sådan tidigare utan bara antagit att de haft ganska dålig känsla och varit överdrivet dyra – kunde inte haft mer fel, i.a.f inte nu!!! Att rita i Photoshop har plötsligt blivit just som att rita på riktigt och speciellt dyrt i sammanhanget är det inte heller (ca 3000 spänn).

Hursomhelst har jag tänkt att bli bättre på att rita i största allmänhet och att rita människor i synnerhet. Har börjat öva med en färgläggningsteknik som används av serietecknare vilket mynnade ut i en old school pin-up:a som kombinerades med min dragning till propagandaaffischer från Kriget.

Resultatet blev en halvt politiskt inkorrekt reklamaffisch, i retrostuk, för världens förmodligen bästa spaningsradar! 

 

28th Nov2013

Support FÖRGÖRAREN MO …

by Forgoraren

Supporta FÖRGÖRAREN i MO-uppropet!!!

21st Nov2013

Tillbaka till framtiden …

by Forgoraren

bensinpris131120

Idag åkte jag tydligen tillbaka i tiden … 95-oktaninga soppan låg på 13:16 kr/l. När hände det senast?

Vad händer härnäst? 1500 spänns anmälningsavgift till SM-race? Bakdäck för under 2 lök?

 

 

 

06th Oct2013

The rise of the Fireblade

by Forgoraren
IMG_0004

Fireblade – Feel-bad-edition

En vurpad Fireblade i källaren är inte bra på något sätt. Den har stått i drygt en månad, och med sitt skick, anklagat mig för vad jag nu gjorde för fel då jag kraschade. Och det påverkar familjelivet på ett mycket negativt sätt. Under månaden som gått har jag gjort mitt bästa för att felsöka och köpa nya och begagnade delar, både lokalt och via det världsomspännande övervakningsnätet, som man även kan handla genom.

 

Bakram, nej - en böj!

Bakram, nej – en böj!

Dagen efter kraschen skruvade jag bort bakramen, eller bakböjen, och bytte till en originalram som jag köpte i förebyggande syfte hos Casa. B.C. … bara för att hojen inte skulle se så jävlig ut. Samtidigt kollade jag alla säkringar och kablar för att försöka lista ut varför hojen inte gick att starta. Flera vise män tipsade om att tilt-sensorn förmodligen var paj så jag tog med den till Andreas och testade på hans hoj. Inga problem med den.

Tilt-sensorn/Lean-angle sensor: Check! 

Därefter misstänkte jag att bränslepumpen var kaputt, då surret när man vrider om nyckeln, inte infann sig. Trots min ingenjörsprofession började jag inte med att felsöka enligt mekmanualen (Generalfel m.a.o) utan beställde istället en begagnad bränslepump från Amerika. Men i väntan på pumpen blev jag ingenjör igen och tog till multimetern och följde Hondas anvisningar. Jag hade sluten krets vid pumpen och vid kontakten på luftburken. Klippte därefter upp sladden vid motorswitchen och testade själva switchen – inga problem med den!

Motorswitch: Check!

Kortslöt sedan kabelparet i den uppklippta änden men då hade jag ingen sluten krets. Klippte därefter upp samma kabelpar vid kontakten på luftburken och tvinnade ihop ändarna och vred om nyckeln. Bzzzrrr!!! En bensinfontän bekräftade bränslepumpens funktion.

Bränslepump: Check!

Efter ett tag fick jag två paketavier från Postverket ang. beställningen från Amerika. De meddelade även att jag var tvungen att betala moms på paketen, om jag skulle ha dem. Men jag hade ju bara beställt artikel så jag fattade inte varför det skulle vara två paket!? Momsen var dessutom 336 kr/paket vilket var ganska mycket i förhållande till priset på pumpen. Väl på posten granskade jag paketen som såg exakt lika ut och deklarerade samma innehåll och värde. Eftersom min originalpump visat sig fungera bestämde jag mig för att hämta ut endast ett av paketen … och mycket riktigt så var det en bränslepump. Blev dock så nyfiken på vad det kunde vara i det andra paketet så jag skrev till Tullverket i Malmö och överklagade beslutet om dubbel moms. De gav med sig och jag hämtade det andra paketet … som också innehöll en bränslepump, fast till en CBR600. Med andra ord var det en felleverans  🙄

klippkortResten av september gick åt till att leta div. delar; kåpstag (mitt fjärde eller femte), kåpset (mitt fjärde), styrhandtag, motorswitch, bromsvätskekopp, luftburksöverdel, gasvajer till snabbgasen. Var även inne på Honda och beställde snabbfästen till bränsleslangarna och de sedvanliga kåpfästena. Vet inte hur många sådan jag köpt men hade Honda haft klippkort på dessa hade jag i.a.f gjort mig förtjänt av ett par gratisexemplar.

IMG_0005

Luftfilter och trattar urplockade för rengöring!

Idag tog jag mig slutligen samman och påbörjade själva skruvandet. Började med att skruva loss och tvätta insugstrattarna och den fortfarande hela, undre delen av luftburken. Gick sedan på byte av gasvajer – det är två vajrar och den undre av dessa är ett rent helvete att få dit. Höll nog på en timme bara med att pilla dit den (minns att jag hade samma problem när jag först monterade snabbgasen men att det till slut sedan gick på ren tur).

Gasvajer: Check!

IMG_0006

Gasvajer from Hell …

Monterade sedan på trattar, luftfilter och det nya luftburkslocket och kopplade ihop slangar och kablage. Äntligen börjar hojen se normal ut igen. 

Luftburk: Check!

IMG_0008

Luftburkslock, slangar och sladdar på plats!

Bland några kollegor på jobbet har min hojekonomi blivit någon slags referensekonomi för hobbyutgifter. Det fungerar så att när jag köper något till hojen, eller som i detta fall – när jag köper mycket reservdelar till hojen – så brukar jag bitcha om att allt är dyrt och att det är synd om mig. Men i.o.m min kostnadsredovisning så tänker kollegorna att då kan de minsann unna sig saker för samma kostnader och så går de och köper någon meningslös golfklubba el.dyl. Så, jag menar att folk i allmänhet förstår inte vilken utväxling Roadracing har på nationalekonomin. Om jag köper ett bakdäck, så köper två kollegor varsin golfklubba. Och deras fruar eller vänner tänker då samma sak; om han köper en meningslös golfklubba så kan väl jag få gå på Hagabadet eller nått. Och sedan går ett helt tjejgäng på Spa och då åker deras gubbar på Fotbollsresa. Och allt detta för att jag köpte ett bakdäck. Jag misstänker att denna hojreparation kommer ge utslag i husprisindex!

 

Deja Vu - Nytt kåpstag

Deja Vu – Nytt kåpstag

Efter luftburken monterade jag styrhandtag, snabbgas och nya kåpstaget. Just när jag började få upp farten drabbades jag av det klassiska party-stopper-fenomenet kallat Sur Granne – en äldre herre kom ner och menade att jag skrämde livet ur honom då jag upprepade gånger hade startat kompressorn. Han menade även att jag alltid bidrog negativt till hans liv då jag startade hojen. Som styrelseledamot i bostadsföreningen försökte jag behärska mig och berättade att man faktiskt får orsaka ljud under dagtid men att det naturligtvis var olyckligt att det störde honom så mycket. Jag tycker alltid folk överdriver nuförtiden, var det så förr?

Styrhandtag, snabbgas, kåpstag: Check!

JAAAAAAAAAAA ... WOHL!

JAAAAAAAAAAA … WOHL!

För nattsömnens skull monterade jag till sist ett nytt (läs: begagnat) kåp-set. Innan start och funktionskontroll återstår nu att demontera ljuddämparen och tömma den på sand samt att montera bromspump och bromsslang. Istället för att som hela 2013 ha problem med en svampig broms tänkte jag nu lyckas på första försöket. Jag vet inte hur, men det skall bara gå! Men det får bli nån annan dag. Fan, det har gnagt i huvudet en månad nu, måste kolla om motorn startar – likt Das Boot: det kan gå, det kanske går, med lite tur går det, JAAAAAA motorn startade! 

Kåpor: Check!
Motorn startar: Check!

 

The Blade is ON!

The Blade is ON!

02nd Oct2013

Lukta bensin …

by Forgoraren

gulfDeo

På mekfronten inte så mycket nytt. Men fick en tröstpresent från min kollega. GULF-lukta-gott … konsultmässigt, eller hur?

14th May2013

Falkenväder

by Forgoraren

solskenSMHI lovar idealiska förhållanden för kvällsträning på Falken imorgon! Om krutet är torrt å allt det där, drar jag dit och börjar årets 49:a-jakt!

Har förberett mig så grundligt jag bara kan genom att ligga på en konstant hög stressnivå de senaste dagarna:

Söndag eftermiddag: Se över att hojen är OK men åk först och handla välling och passa på att köra på något järnskrot som skär hål i däcket. Byter till nödhjulet som har för lite luft. Ringer Jens, tar av nödhjulet, Jens åker och pumpar, jag sätter på nödhjulet. Kommer hem och leker med 2 intensiva 1,75-åringar, får barnpassning och måste ta tillfället i akt att gå på första biobesöket på 6 månader.

Måndag: Vakna tidigt, åk och jobba! Leta på Blocket efter begagnade sommardäck utan resultat, åk hem och njut av att det är min måndag att sköta bostadsrättsföreningsexpeditionen dit alla medlemmar alltid kommer och är supervänliga och glada innan de framlägger klagomål och problem. Jens ringer och frågar om jag kan passa hans barn imorgon då han går på bostadsrättsföreningsstämma. Ödet gör att jag slipper.

Tisdag: Vakna tidigt, åk till däcksverkstad och kolla efter begagnat däck. Inget däck. Jobba, jobba, ja-obb-a. Använd lunchen till att åka till skroten och hitta ett däck – jubel, hittar ett OK däck – tillbaka till däcksverkstaden och byt – jubel, får bra pris (100 spänn) – förbi Café Skåne och köp en lunchmacka, tillbaka till jobbet, kolla felkoder på Volvon för Check Engine-lampan lyser. Jobba, jobba, flexa ut för att åka genom en satans biltull på maxtaxa för att komma till Riksbyggen och ha årets budgetmöte. Har möte på fastande mage, åk hem, montera hjulet med nya däcket på Volvon. Kolla SMHI ang. onsdag, blir glad. Försök till att varva ner efter att ha läst Militärflygets Historia för Aina!

Punka och småbarnspappaliv är ingen efterlängtad kombination!

Punka och småbarnspappaliv är ingen efterlängtad kombination!

 

 

 

 

03rd Jan2013

Haveri med tvåtaktsdoft!

by Forgoraren
Det finns en mening med att kontrollera drivlinan innan man drar iväg ...

Det finns en mening med att kontrollera drivlinan innan man drar iväg …

Min “svärfar” var hygglig och lånade ut sin snöskoter häromdagen så jag skulle få mig lite 2-taktsparfym inför nyårsmiddagen. Grymt sköj men lurigt att köra i terrängen när man inte riktigt kan se hur mycket snö som ligger över stock & sten. Hursomhelst, allt gick kanon och jag tyckte jag började få lite känsla för det hela när jag plötsligt tappar drag och motorn verkar smattra lite mer än innan!

Bestämmer mig för att köra med minimal fart “hemåt” men då smäller det till och sedan rusar motorn :-(. Stänger av och gör det som man ska göra – öppnar motorhuven och står och ser fundersam ut!!! Ser dock inget fel och doftar inget fel så jag knatar på i snön efter hjälp. Jag befarar i detta läge att jag just har köpt en snöscooter som inte fungerar och som står i skogen mitt i Jämtland – kul – jag som istället tänkte mobilisera resurser till en Öhlins-dämpare!

Jag får i.a.f bärgning ut ur skogen av en hygglig norrman som hjälper mig felsöka. Han har  lite koll och efter att ha lossat lite sprintar uppenbarar sig felet ganska tydligt – drivremmen, eller drivtrådarna, har gått av ! Norrmannen menar att extra drivrem skall man alltid ha med sig och det visar sig även denna scooter ha – slutet gott, efter lite mek kom jag hem och jag har inte åkt på tvångsägande av snöscooter!

Pages:1234»