11th Oct2014

Sabbatsår!

by Forgoraren

P1020941

Har precis beslutat mig för att ta hoj-sabbat 🙁

Senaste två säsongerna har blivit för stressiga när jag haft ambitionen att kombinera hojåkandet och småbarnsfarsalivet. Ingendera av de två blev då riktigt bra så inför nästa säsong har jag tänkt att köra Pappaledigt på riktigt, utan något jävla bostadsrättstyrelsearbete (som sabbade förra pappaledigheten) eller hojåkande. Kommer man inte iväg till banan mer än ett fåtal gånger på en säsong (exkl. Spanien-resan blev det bara fyra gånger denna sommaren och då var väl det ändå det bästa vädret i mannaminne?) så blir det inte mycket till förbättring utan mest frustration! Bestämde mig egentligen för att sälja hojen redan i maj, då Herbert föddes, men andrahandsmarknaden har varit minst sagt skral. Förutom att Faster Frog ringde och lurades en gång har det bara varit två spekulanter, men den andre köpte den därmed. Men det känns redigt bittert 🙁 Sommaren 2008, då jag och Jennie blev ihop, och jag dessutom köpte Bladen HELT NY, är kanske den bästa sommaren jag haft och därefter har jag haft några av de absolut roligaste och spännande dagarna i livet med den. Ja, ja, bara att köpa läget och hoppas att Honda gör en BMW-dräpare som jag kan återkomma på 2016. Nästa säsong ska jag hjälpa Faster om han ska tävla igen … också kanske jag får prova 666:ans Hitler-moped som tröst! 

Lägger upp några bilder på hojens olika skepnader sedan 2008. Ni som var med, vilken lackering var bäst? Det får nog bli en poll framöver!

 20080911248

blade_s09 fkbrg 179crop

IMG_2721_mini

IMG_0008_frilaggdIMG_6437IMG_7771 (1)

99874151falkenSOKnutstorp 2010IMAG0463

blade11_1BladeInSungulfblade_webpubforgorarenGR4_mini

 998500_10151472153696820_442808902_nIMG_0012bakhjul copyAinaBladeMantorp

24th Aug2014

Premature Säsongsavslutning

by Forgoraren
nyttSC2

Nytt SC2, 49:an är i princip i hamn!

Fastän jag knappt kommit iväg till banorna i sommar har det funnits två överordnade mål 1) Att steka Grodan på alla banor och 2) Att köra 49:or eller bättre på Falken. Det första målet sprack ganska tidigt då Grodan valde att kortsluta vissa hjärnsynapser redan på Mantorp i maj och bli toksnabb medan jag uppenbarligen gick in i 2-barnsfartempo. I.o.m att han istället stekte mig då kunde jag ju inte uppnå målet ens genom att hålla mig borta från banorna (vilket var rescue-planen).

jimmyOmatsson

Alles in Ordnung! Supersnabbe Superbike-Matsson och Faster Frog småpratar kring den hoj de egentligen vill gränsla!

Det andra målet skulle uppnås idag, då Falkenbergs Motorklubb hade heldag på banan för första gången i race-manna-minne. Och skulle det ändå skita sig mot all förmodan, så fanns det chans på kvällsträningen nu på onsdag. Hade köpt ett sproilans Pirelli SC2 av Grodan så egentligen kunde bara den osäkra väderprognosen efter nattens mastodontregn stoppa detta. I princip hade jag redan kört 49:or kände jag igår kväll när jag låg och “mentaliserade” 49:or.

depa

Gemytligt depå-liv!

När jag kom till banan hade ‘någon’ fått för sig att race-gruppen skulle börja (fastän vi behöver värma däcken i vanlig ordning) så allt blev lite småstressigt då kompressorslangen oväntat gick av när jag bara hade 1.5 bar i framdäcket 🙁 … sedan ändrades turordningen och det beslutades att vi skulle gå ut sist av de tre grupperna, så då blev allt lugnt och gemytligt igen!

jag

Allt fortfarande väl … förutom att det är så kallt att jag tagit på mig mössa och att Christer menar att jag skall ha lagt på mig dö’vikt!

Sen kraschade någon jävligt illa i snabba gatgruppen. I väntan på en ambulans från stan fick han ligga helt still ute på banan ganska så lång tid och det tog även tid att förbereda honom för transport. Jag tappade sugen helt en stund … det är lätt att föreställa sig att man hinner tänka en del tankar när man ligger på det sättet. Därmed “brann hela vårt 20-minuters pass inne” och man riktigt kände hur regnmolnen kom närmare. Hade beslutat att inte köra på regn … tycker fan inte det är roligt längre. 

 

Fortfarande inget regn ... ta i trä!

Fortfarande inget regn … ta i trä!

Men nu jävlar är det dags … efter lång väntan är det race-gruppens tur igen!!! På med motorn och varmkör … av med däcksvärmarna och ner med framstödet, ner med bakstö … vafan, varför sprutar det ut vatten från kylaren???

 

 

Aina-Bladen är just nu

Aina-Bladen är just nu inte till full belåtenhet 🙁

Jag vet inte hur det kan inträffa helt plötsligt men det gjorde det – ett litet hål på baksidan av kylaren bara står och pissar ut vatten. Jaha … där var en säsongen slut. OK, efter att just ha blivit påmind om hur illa man kan vurpa var det väl tur i oturen att det skedde i depån och inte på banan. Men ändå … besvikelse! Ingen 49:a, Säsong 2014 The End!

 no49

 

 

22nd Aug2014

Norges Sak Är Vår!

by Forgoraren

Jag har bojkottat Norge sedan de valde att INTE köpa JAS Gripen på fel premisser! Tills nu.

IMG_0008Har inte skrivit på länge, jag vet 🙁 … men den 28 juli drog jag i.a.f till Rudskogen som ligger på andra sidan gränsen, strax norr om Strömstad. Har aldrig varit där innan och hade inga överdrivna förväntningar heller för den delen, snarare tvärtom.

IMG_0019Samma dag jag drog var det utökad terrorvarning i vårt kära grannland och jag tänkte inte på det förräns jag var ca 1 mil från gränsen och jag samtidigt blev stormpissignödig! För att sammanfatta; jag stod i en 9 km  kö i 1 h och 20 min, jag lämnade kön för att pissa och blev sedan inte ens kontrollerad i gränsövergången!? All heder åt norska tullen m.a.o!

Kom i.a.f fram i tid, 8 min innan grindarna stängde. Mötte en asfaltsplan i shock – någon berättade att de kommit en domedagsskur med mastodonthagel och en depåtältsförgörarvind som nära nog fått personalen att återgå till asatron! Skit samma, satte upp ICA Maxi tältet ännu en gång, tog en race-öl och gick i bås.  

IMG_0021Har inte haft tid att skriva innan och jag har det inte nu heller – den här banan var det bästa jag åkt på – den hade nästan allt; kupering, kurvor, snabba kurvor, raka, långsamt parti, asfaltsavåkningszoner, mariginaler och skräck. Banan har en nedförsbacke som är mer av ett stup – man skall tydligen gasa men hjärnan säger What The Fuck! … och man bromsar nästan med pensionärsmarginal första gången. Kurvan heter tydligen Angst!

IMG_0020Denna bana slår Gotland Ring, Valencia och ta-mig-fan även Aragon … eller den delar samma plats som Aragon. Rudskogen har inte samma högfartskurvor men den har något annat som är svårt att sätta fingret på. Den är grym. Den borde vara vår. Eller Norges Sak är Vår!

IMG_0022Hinner inte skriva mer … men arrangemanget var det BÄSTA hittills! Det var SMC som anordnade. Jag har inte åkt med dem på snart 10 år men det här var bra och prisvärt. Inga pekpinnar, bara hjälp.

Great stuff!

 

 

 

 

02nd Aug2014

Road Racing-tröjor i web-shopen!

by Forgoraren

RoadRacingShirtsHar precis gjort några olika Road Racing-motiv till T-Shirt-shopen Not Like You T-Shirts. Både enkelsidiga och dubbelsidiga där baksidetrycket utgörs av en ban-layout över skuldrorna (i nuläget; Gotland ring, Falkenberg, Mantorp Park).

Bara att beställa om det finns någon som faller i smaken … ev. intäkter går till däckskontot! Check it out: http://notlikeyou.spreadshirt.se/

Var f.ö.Rudskogen och åkte i måndags. Satan i gatan vilken häftig bana. Skall skriva lite mer så fort jag har tid … semestern är slut om halvannan dag så sedan kanske det blir lite lugnare 😉 

 

 

 

11th Jul2014

Anderstorp – Actionpics

by Forgoraren
Tack NetteFoto för bilder ...

Tack NetteFoto för bilder …

Jennie tog på sig totalentreprenaden för föräldraskapet nyligen och släppte iväg mig till Actionpics 2:a dag på Anderstorp  (tack Marcus & Lillan för det)!!! Kalasförutsättningar och även om allt gick toklångsamt (1.47:or 🙁  …)  – ja, så blir det tydligen när det går för lång tid mellan åkningstillfällena – så var det riktigt sköj.

Rejnäs-style!

Rejnäs-style!

Ohlzen testade barbröstat a´la Rejnäs vilket gav en extra hästkraft och snabba tider …

Aina-Blade@Anderstorp

Aina-Blade@Anderstorp

me1

OKQ8-gubben (Subsevent) plåtade han också vilket jag tackar för!

19th Jun2014

Första kvällsträningen i år!!!

by Forgoraren
King Of The Day - Fast-Jävla-Frog

King Of The Day – Fast-Jävla-Frog

Igår kväll var GRYM! Klubbens kvällsträning på Falkenbergs motorbana … strålande sol, mitt i veckan, bra däck, inget dåligt samvete för familjen, bra race-gubbar – GRYM!

Allt funkade bra och det kändes hur stabilt som helst men vågade inte trycka på för 49:an denna gång heller … Tommy påpekar (korrekt) att jag helt enkelt inte gasar förrän jag rätat upp … jaja!

Fast-jävla-Frog levererade dock och drog in en 49:a … och sedan en 48:a. Han är het nu, det där grod-aset! Andreas hade kraschat sönder sin laptimer men han körde definitivt 49:or vad jag kunde se … och Tommy testade att köra barbröstat (Rejnäs-style) och drog in med höga 47:or med halvdåliga däck. Stabilt.

Lite bilder från depån:

En stor stark och lite jordnötter, tack!!!

En stor stark och lite jordnötter, tack!!!

Rejnäs-style (barbröstat) ger 47:or med dåliga däck!

Rejnäs-style (barbröstat) ger 47:or med dåliga däck!

För feg för 49:a?

För feg för 49:a?

#39 "Manometern" Johansson

#39 “Manometern” Johansson

Grymt väder!

Grymt väder!

dag

Dag “long-time-no-see” Wrench var på plats …

 

07th Jun2014

Effektfoto.se

by Forgoraren

AinaBladeMantorp

Jenny Hald/Effektfoto plåtade på Mantorp senast med Actionpics och fångade AinaBladen i några kurvor. Kolla in hennes andra bilder på EffektFoto.se eller på ->här på Facebook<-!

Tack Jenny för fina bilder!

effektfotoAinaBlade

AinaBlade goes Mantorp!

03rd Jun2014

Hoj-sabbat!

by Forgoraren

 

Knutstorp 2010. Foto: Bildbevis.com.

Knutstorp 2010. Foto: Bildbevis.com.

För första gången sedan 2007 var jag inte på Gotland Ring med Actionpics i helgen som var 🙁 … men istället fick jag en son för drygt en vecka sedan 🙂 !!!  Så, ett tag framöver blir det hoj-sabbat och blöjköp istället för däcksköp, för hela slanten! 666:an däremot har varit i Tyskland och åkt på LausitzRing och fick med sig ett antal vaser hem, kolla hans sida ->här<- … och Andreas #39 knep 8:e och 9:e platserna i sina första Rookie-race (Gelleråsen) med 1.11.7 som bästa tid … kolla hans egen rapportering ->här-<. Grymt kört Andreas!

Jag själv får nöja mig med att kolla lite gamla bilder ett tag framöver, ovan Knutstorp 2010 med min favoritlackering och gubbskinnstället!

 

09th Mar2014

Sanslosos Aragonos

by Forgoraren
korkskruv

Bakom Harry Stekman, ner för Aragons korkskruv …

I torsdags var tanken att jag och Grodan skulle ta varsin tandborste och bekymmerslöst bara flyga ner till banan som de välsponsrade MotoGP-stjärnor vi (egentligen) är. Nya Greven och Harry skulle ha dukat upp hojbuffén och sedan skulle det bara vara att gasa. I sista stund ändrades tyvärr upplägget – Grodan fick akuta förhinder och kunde tyvärr inte komma iväg och under natten blev Aina sjuk 🙁 Så, när övriga familjen åkte till sjukan tog jag tandborsten och mitt dåliga faderssamvete och satte mig på bussen till Landvetter. Bytte plan och grått mot sol, i Paris, sedan vidare mot Barcelona, landar i sommarkvällen och kvitterar ut hyrbilen och kör i blindo i ett bäcksvart Spanien. Ganska äventyrligt faktiskt.

IMG_0001

Grådassit Landvetter …

 

IMG_0008

… solstänkt depå, Motorland Aragon.

På fredagen vaknade jag upp i bergen efter att ha rendezvous:at med Nya Greven och Harry, som hade dukat hojbuffén på ett exemplariskt sätt med servetter och allt. Så sen var det faktiskt bara att samla mod och köra.

Banan (Aragon) är sanslöst bra och beskrivs nog bäst med en film. Andreas har varit hygglig och lånat ut en GoPro-kamera (som fortfarande sitter på, ta i trä), så det finns material. Har dock knappt en internetkoppling här så jag skall klippa till en film och ladda upp när jag kommer hem. Men i korta drag var det ren skräck att köra de två första passen. Hittade inte runt på banan och i vanlig ordning, vid säsongens förta körning, kändes det som om jag aldrig har åkt hoj. Startade dessutom i en toksnabb grupp där åkarna inte verkar ha haft något vinteruppehåll så, ja, det kändes som om man skulle vurpa av vinddraget från de som blåste om.

IMG_0026

AinaBlade 2014

 

Stekman BMW (der Bayerische Gränsleraket)

Stekman BMW (der Bayerische Gränsleraket)

Men vilken bana … avåkningszonerna och escape:en känns som en extra bansträckning vid sidan av det ordinarie spåret. Vill man maxa ut finns det nästan alltid extra asfalt utanför curbsen som kan rädda situationen. Och anläggningen i övrigt får Anderstorp att likna något från Colloseums tid.

 

Grodan har en fransk dubbelgångare!

Grodan har en fransk dubbelgångare!

Men Harry verkar laddad. Han hade ju inte testat sin Bayerska gränsleraket innan men den verkar vara en ren förlängning av hans gashand. Hittills har jag inte ens varit nära att kunna hänga kvar efter honom och framförallt inte ut ur vänstersvängarna (som jag normalt inte är lika feg i). Och nu har 2:17.413-Stekman i dagarna två låtit 2:22.000-mig få veta vem som stekt vem … (det hade behövts en dag till på Aragon, helt klart, om inte annat för att tända till)

Hade Grodan varit här nu hade jag definitivt tänt till. Under en normal dag, om Harry steker Grodan, följer en svordomsprosa som räcker hela dagen, och som på något sätt taggar mig med. Lite som att ha en elak, skrikande sergant, i facet – man svarar upp! 

 

Aragon ... kan definitivt åkas på igen.

Aragon … kan definitivt åkas på igen.

Det galna med denna resa är att idag (söndag) drog vi vidare till nästa bana (Valencia). Körde en sanslöst kupperad serpentin över bergen och såg en hel del storslagen natur och lite borgar. Då Grodan inte var med åkte jag själv i en bil, vilket var lite långtråkigt, men jag slapp i.a.f höra stek-tjötet! 😉

Imorgon skall vi hitta runt på en ny bana och sedan är det bara att försöka locka fram lite gasmod å hoppas att Stekman även stagnerar en aning!

Skägget växer i solsken!

Skägget växer i solsken!

01st Mar2014

Actionpics Retro Flyer

by Forgoraren

actionpics_2014_flyer_2

Gjorde en säsongs-“flyer” åt Actionpics!

Pages:1234567...14»