22nd Aug2014

Norges Sak Är Vår!

by Forgoraren

Jag har bojkottat Norge sedan de valde att INTE köpa JAS Gripen på fel premisser! Tills nu.

IMG_0008Har inte skrivit på länge, jag vet 🙁 … men den 28 juli drog jag i.a.f till Rudskogen som ligger på andra sidan gränsen, strax norr om Strömstad. Har aldrig varit där innan och hade inga överdrivna förväntningar heller för den delen, snarare tvärtom.

IMG_0019Samma dag jag drog var det utökad terrorvarning i vårt kära grannland och jag tänkte inte på det förräns jag var ca 1 mil från gränsen och jag samtidigt blev stormpissignödig! För att sammanfatta; jag stod i en 9 km  kö i 1 h och 20 min, jag lämnade kön för att pissa och blev sedan inte ens kontrollerad i gränsövergången!? All heder åt norska tullen m.a.o!

Kom i.a.f fram i tid, 8 min innan grindarna stängde. Mötte en asfaltsplan i shock – någon berättade att de kommit en domedagsskur med mastodonthagel och en depåtältsförgörarvind som nära nog fått personalen att återgå till asatron! Skit samma, satte upp ICA Maxi tältet ännu en gång, tog en race-öl och gick i bås.  

IMG_0021Har inte haft tid att skriva innan och jag har det inte nu heller – den här banan var det bästa jag åkt på – den hade nästan allt; kupering, kurvor, snabba kurvor, raka, långsamt parti, asfaltsavåkningszoner, mariginaler och skräck. Banan har en nedförsbacke som är mer av ett stup – man skall tydligen gasa men hjärnan säger What The Fuck! … och man bromsar nästan med pensionärsmarginal första gången. Kurvan heter tydligen Angst!

IMG_0020Denna bana slår Gotland Ring, Valencia och ta-mig-fan även Aragon … eller den delar samma plats som Aragon. Rudskogen har inte samma högfartskurvor men den har något annat som är svårt att sätta fingret på. Den är grym. Den borde vara vår. Eller Norges Sak är Vår!

IMG_0022Hinner inte skriva mer … men arrangemanget var det BÄSTA hittills! Det var SMC som anordnade. Jag har inte åkt med dem på snart 10 år men det här var bra och prisvärt. Inga pekpinnar, bara hjälp.

Great stuff!

 

 

 

 

13 Responses to “Norges Sak Är Vår!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *