19th May2011

Nu är det dags … Scandinavian Open på Falkenberg

by Forgoraren

Nej, det handlar alltså fortfarande inte om tennis utan om att rida gränsleraket runt en bana. Till helgen är det dags för SO på Falkenbergs motorbana (min klubbs bana f.ö.) och jag har precis kollat över de sista förberedelserna – lagat cutsen (ett fäste), bytt bromsbelägg, luftat bromsarna, tvättat å polerat kåporna, fixat värmeskölden i båten (igen), bytt däck, köpt Eldorado-skräpmat m.m

Bladen i bunkern ... nu redo för första SO 2011.

Erinrar mig förra årets SO på samma bana vilket var en orgie i stress, kyla, regn, vurpa, stress … m.a.o en ganska jobbig tillställning. Behållningen från den helgen var att jag kände att jag inte behövde ta det så allvarligt plus att Rachid2 tog en fräck speedwaybild av mig strax innan vurpan i schikanen. Inför i år är jag dock jävligt taggad! Träningen förra veckan var för det första himla rolig och sedan kändes det bra också. #666 Tommy har gett mig lite tips om var jag har tid att hämta och verkar garantera en 49-tid om jag bara följer råden. Och det tänker jag göra!

Falkenbergsbanan är en kort bana och det är svårt att hinna omkörningsspår. Den har egentligen bara två västersvängar så är det kallt i backen bör man komma ihåg att vara lite finkänsligare på gasen ut ur dessa kurvor.  Jag har hört att man måste ha en plan för att förbättra sig så följande är vad jag tänkt:

Banlayout och race-plan för Falkenberg.

  • 1-2: Schikanen är svår och tillsammans med “feg” bromsning, min akilleshäl på denna bana. Här har jag egentligen ingen ny plan … bara att ta mig igenom utan att vurpa … som jag gjorde förra året!
  • 3: Ut ur 3 är det  många som tar ett brett spår. Här har man låg fart och förra året lärde jag mig att bara slicka innern … dels för att det är en kortare väg och dels för att detta kanske är min bästa omkörningschans … Läs det redan nu: Här tänker jag steka Grodan utifall han ligger före mig.
  • 6-7: Här finns en lagning i asfalten som gjorde att jag fick lite sladd i princip varje varv under kvällsträningen … kändes odramatiskt då så det hoppas jag det fortsätter att göra!
  • B: Här “dutt”-bromsar jag alltid innan jag går in i högfartarn’ … jag vet att jag inte behöver göra det men gör det likförbannat … men inte till helgen.
  • 9: Här är det s.k. krönet och min hjärna ropar “Nej, nej, nej” när jag försöker hålla stumt … en mental spärr helt enkelt. Dessutom måste man hänga till vänster över hojen precis över krönet för att inte köra av på insidan av banan. Här skall jag förbättra mig!
  • 11: Tommy menar att om jag bara håller gas lite längre i ingången till denna kurva och sedan bromsar distinkt, så har jag en sekund. Will do!

Så, detta är min plan 8). #38 Fredde och #666 Tommy drog ner redan idag (och förmodligen även JimmyK) … själv måste jag jobba imorgon så jag missar fredagsträningen. Jag får hålla tillgodo med Freddans MotoGP-bok. I den kan man läsa hur man ska göra för att köra snabbt och vinna … och jag är inte helt kass på att ta till mig skriftliga instruktioner!!!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *