25th May2011

Oväntat problem …

by Forgoraren

Kom hem från jobbet i beskedlig tid idag så att jag skulle kunna se över hojen inför Gotland Ring … trodde jag!!! När jag ska in i lokalen så sitter märkligt nog ett helt annat lås än det vanliga i dörren … “helvete, varför får jag aldrig någon information!!!”. Går hem igen och börjar ringa runt till föreningens styrelse … ingen verkar ha någon aning om vad jag pratar om – “Nytt lås??? Nej, inte vad jag vet” blir svaret från samtliga jag får tag på … fastighetsskötaren svarar lyckligtvis fastän klockan har passerat 19 … men inte heller han vet något 8( … börjar bli stressad … ska ju dra imorgon!

Börjar misstänka att någon som har förråd i lokalen kanske har förväxlat låsen … de ser trots allt ganska lika ut … men har helt olika nycklar. Går runt till de jag vet har förråd i lokalen men ingen lycka där heller. Förklarar för vice ordföranden att jag måste komma in för att jag ska iväg till Gotland Ring och lyckligtvis förstår han situationen.

Han bestämmer att vi skall försöka klippa upp låset och i värsta fall ringa en låssmed. Fastighetsskötaren har en bultsax … som vi lyckades repa låset med … crap! Går då till Kolven, en granne, som vi kommer på är låssmed. Han har inte tid att hjälpa oss men säger att vi får låna hans vinkelslip om vi vill! Sagt och gjort, hämtar vinkelslipen, drar på mig en MC-hjälm som skydd och sen gick jag loss totalt på det satans låset! Det tog ca 15 sek … så då försår man ju hur lätt det måste vara att vara tjuv!!!

Det positiva i situationen är nu att den granne som bor ovanför faktiskt kommer ner för att kolla vad som pågår och vilken stjärna (dvs jag) som har väckt hans dotter ur skönsömnen. Förklarar och tackar för att han är alert och han verkar inte alltför arg! Går in i lokalen och mycket riktigt … på dörren till förrådet längst in sitter det lås som skulle suttit på dörren! Grattis!

Ibland är det orimligt svårt bara att få köra lite hoj!

\m/

2 Responses to “Oväntat problem …”

  • Hans

    Ska inte vara lätt hörru. Men det är ju bra att förbruka oturen innan racet. Hoppas det går bra som faen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *