Rookie1000 #1-2011: Anderstorp

Efter en tredagars intensivkurs i RR så var det dags för första race-helgen 2011 – Anderstorp!!!

Race 1

Med 3 tältnätter samt diverse ljumskvärk i kroppen var jag redan ganska luttrad. Pratade med Daniel Falukorv (nu i Suuupabike) om att man måste komma ihåg att det måste vara sköj att tävla med tanke på all energi och pengar vi lägger på intresset.  Bestämde därför att skita i att jag inte kommit tillbaka till fjolårsnivån och bara kvala, tävla å ha skoj … helt enkelt skita i nerverna och stressen! Dessutom såg det ut att bli kanonväder 8) och Tommy, #666,  har lyckats få dit sin fanclub.

#666 har andakt med sin fanclub framför min Blade!

Tommy lovar att försöka hjälpa mig och Galne Målarn´ (som helt oväntat dök upp med sin asfaltsuppfostrade familj) att komma upp i tempo under kvalet. Det går enligt plan men Martin (på kawan i tältet mittemot) kraschar plötsligt och jag kommer av mig en aning.

Kvalar hursomhelst in på plats 25/33 vilket ger mig den mest vänstra startpositionen i 7:e led. Galne Målarn´, som stekt mig på Actionpics banåkningar i alla år, kvalar in på plats 23 … helt klart läge att ge igen då han är relativt svag på denna bana …  (själv menar han att han även har andra handikapp … men det har la vi alla eller?). Grodan Kvarnström, som jag vet har velat slå mig hela förra året, kvalar in på plats 27 … jag ser att han är jävligt taggad och det kan mycket väl bli så att han kör en Jeronimo-stil och skiter i konsekvenser av vurpa osv.

Jeronimo bryr sig inte om konsekvenserna av en dålig attack!

Starten går och jag håller vänster och kör runt ett helt gäng i första kurvan, däribland Martin, som startat 20:e OCH Målarn´ … i slutet av rakan, vid inbromsningen, är jag plötsligt tillbaka på SMC-kurs och bara ställer mig i bromskön … och blir då naturligtvis omrullad av ett antal moppar … crap … helt förkastligt om man vill avancera!!! Från det ögonblicket fastnar jag bakom #121 som startat precis till höger om mig (plats 26) och han håller helt klart ett lägre tempo än jag själv! Trots att det blir div. gulflagg så positionerar jag mig inte taktiskt för en bra omkörning utan safe:ar (vet att man inte ska tänka så men tänker ändå på att jag inte vill vurpa nu innan ungen ska födas å jag ska flytta å det ena med det andra … non-racing-thinking helt enkelt). Min plan är istället att vänta ut killen, för jag ser att han blir tröttare, och sedan knipa honom på sista varvet när han är som tröttast. Om jag får säga det själv, en helt OK plan om det inte var för att the checkerflag guy vinkar fel och flaggar av race:et när vi fortfarande har ett varv kvar!!???

Dag, som börjat fotografera, kom ner till Torpet och plåtade imponerande bilder. Här har han förevigat undertecknad i depåkurvan!

Vad som sedan händer är märkligt och jag fattar inte riktigt hur men så här blev det; #121 går över mållinjen strax före mig, vi fortsätter ut på flygrakan där vi morsar på varandra och tackar varandra för race:et … sedan drar jag före honom in till depån och i protokollet står jag framför honom??? #121 lämnade helt förståeligt in en protest men fick avslag. Mycket märkligt domslut! Efter lite korrigerande i resultatlistorna slutade blev jag till slut 24:a. Jag hoppades på en ärlig kamp på söndagens race men det skulle visa sig att #121:s koppling pajade helt och han uteblev från kvalet.

Hur gick det för de andra då? Tommy 666 kvalade grymt nog in som 3:a men slutade tyvärr 8:a efter #96 Jensen … man kan ju tänka sig Jensens farsas glädjehoppande överallt i depån under resten av kvällen. Tommy sade under den inofficiella presskonferensen att han tappat platsen till Jensen enbart p.g.a att Hasse Kongo ställde sig i vägen då han blev varvad. Hasse Kongo har själv inte kommenterat denna kommentar! Jimmy Kvarnström (#75) gjorde en Pedrosa-start och sköt iväg som en raket och jag hade egentligen ingen kontakt med honom överhuvudtaget under loppet. Jimmy tar 23:e platsen precis före mig. Gött kört Jimmy och framförallt, grymt startat. Vi möts igen, ta dig i akt.

Mellansnack

På kvällen blev det bärs å grilla och alla dåliga varv glömdes snabbt bort. Grodan Kvarnström klädde av någon anledning in sin moppe i ett gammalt sängöverdrag. Förklaring kan ju mailas Jimmy 😉.

Jimmy Kvarnströms depåtips - Sängöverdrag 😉

Christer Pysch, mek åt Küngen i Suuupabike, kom förbi och visade mig och Fredde att våra nya däcksvärmare var ännu bättre köp än vi först trott! Uppenbarligen gick det att,  förutom se aktuell temperatur,  även ställa in önskad temperatur. Grymt! Detta tips överskuggade i någon mån Christers nya,  uppnästa, Suuupabike-attityd!

 

Race 2

Natten till söndagen var kall … mycket kall. Vaknade 04.19 och kunde inte somna om då luften igen gått ur luftmadrassen. När jag klev upp kändes 4 tältnätter och 4 hojdagar rejält i kroppen. Hela racing-suget var som bortblåst. Kryddade den känslan lite till genom att ta en dusch utan varmvatten.

Under kvalet kom suget dock tillbaka. Min plan var att lägga mig bakom Galne Målarn’ som dagen innan hade ett något bättre tempo än mig. Blev dock grundlurad. Galne Målarn’  hade tydligen tagit nattgrogg kvällen innan och gick ut i ett mycket lösigare tempo än förväntat vilket gjorde att även jag sackade (frånsäger mig alltså allt eget ansvar att försöka köra snabbt). Grodan Kvarnström var dock het och han och Målarn’ hade ett eget race under kvalet vilket slutade med att Kvarnström var en hårsmån från krasch i depåkurvan. Resultatet blev 26/33, alltså en position sämre än dagen innan, vilket ytterligare dräpte en del race-lust.

Spitzmons förare i 600cc, #38 Fredde, gick dock ut starkt på sitt kval. Tråkigt nog blev han bortsopad av en Kamikaze-pilot i depåkurvan (allt verkar hända just där) men både han och Mclaren-moppen klarade sig utan större skavanker.  Dock krasch #2 för Fredde innan säsongen knappt har börjat … liknar min egen stil under 2009-2010!!! Socialstyrelsen varnar.

Spitzmons #38 tror fortfarande på fred mellan förare i RoadRacingens arbetarklass ... trots att han blev brutalt bortsopad på kvalet. Fredrik kan med dessa ideal bli ungdomsledare en vacker dag.

En stund innan (enligt vissa) helgens huvudrace ska börja börjar dock de klassiska svenska väderproblemen. Inte bara blir det växlande regn utan även svinkallt och det faller snöblandad blask ner på depågatan. Jag tänker inte göra en repris på förra årets Falkenbergs-race där jag höll på att få krupp av skiftande väder och däcksväljarkval strax innan race-start … jag bestämmer mig för att behålla slicksen på och helt enkelt lämna W.O. om regnet fortsätter. Vårt race skall gå av stapeln precis efter Pro Superbike. Dock växlar vädret och tävlingsledningen verkar totalvela varför hela Pro Superbike-heatet blir struket. Regnet tilltar dock och både jag, Grodan Kvarnström, Martin Andersson, Hasse Kongo, Fredde m.fl. lämnar W.O. Eloge dock till både #666 och Galne Målaren som gick ut i regnet … speciellt eftersom de skall fortsätta direkt till Mantorp, för två dagars körning, efter racet.

\m/

5 Responses to “Rookie1000 #1-2011: Anderstorp”

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *